Kinderen presenteren plannen voor verbeteren Sluiskil

In de afgelopen maanden hebben de kinderen van basisschool ‘t Mozaïek in Sluiskil nagedacht en gedroomd over een mooier en beter Sluiskil. Vrijdag 9 juli 2021 presenteren ze de resultaten aan wethouder Sonja Suij van Terneuzen, de dorpsraad, verenigingen en andere organisaties uit Sluiskil. Samen kijken we welke plannen, of onderdelen daarvan, we kunnen uitwerken en realiseren.

 

Plannen
Om tot een plan te komen, hebben de kinderen eerst, met behulp van de Leefplekmeter, aangegeven welke plekken in Sluiskil ze wel en niet leuk vinden. De Leefplekmeter helpt om een buurt, wijk of kern te beoordelen en geeft aan wat kan bijdragen om de omgeving te verbeteren. Bijvoorbeeld een woonwijk beter schoon houden, groener maken, anders inrichten, of er een activiteit organiseren. Deze ideeën hebben de kinderen daarna besproken met de gemeente om ze concreter te maken.

 

Presentatie plannen
Daarna gingen de schoolkinderen aan de slag om hun ideeën om te zetten in tekeningen, schaalmodellen, en posters. Op 9 juli presenteren ze hun plannen, onder andere aan wethouder Sonja Suij (portefeuillehouder Jeugd). Wethouder Suij: “Het is heel fijn om te horen hoe enthousiast de kinderen aan de slag zijn gegaan. Ze hebben ook aangegeven waar in Sluiskil ze hun project willen uitwerken. Ze zijn betrokken en enorm creatief. Een fijne leefomgeving creëren doe je samen en ook de betrokkenheid van kinderen hierbij is erg belangrijk.”

 

Gezond in de Stad
Dit initiatief is onderdeel van ‘Gezond in de Stad’ (GIDS): een landelijk project om gezondheidsachterstanden aan te pakken. De gemeente Terneuzen gaat er van uit dat een goede fysieke en sociale leefomgeving kinderen gezonder kan maken. Door de ideeën van kinderen over hun leefomgeving serieus te nemen en daar iets mee te doen, ontwikkelen ze ook vaardigheden op het gebied van actief burgerschap. Ze leren verantwoordelijkheid te nemen, problemen op te lossen en krijgen meer zelfvertrouwen. Voor Sluiskil zelf betekent de inbreng van de jeugd een nieuwe invalshoek bij de verbetering van de leefbaarheid van het dorp.

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2021

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten