Samen bomen planten in het dorpspark van Sluiskil

In het dorpspark van Sluiskil worden volgende week ongeveer veertig bomen aangeplant.
Een aantal bomen planten we op maandag 16 december van 13.00 tot 14.00 uur.
Wijkwethouder Frank van Hulle doet dit samen met groep 8 van basisschool ‘t Mozaïek en de dorpsraad.

Grote wens
Sinds begin dit jaar is er een nieuwe dorpsraad in Sluiskil. Eén van wensen van de dorpsraad was om het dorpspark van Sluiskil af te maken. Dit plan lag er al langer, maar dit is niet helemaal uitgevoerd. Samen met de dorpsraad keek de gemeente naar de eerdere plannen. Na wat aanpassingen is er dit jaar gestart met de uitvoering.

Planten van bomen
Aanstaande maandag zetten bewoners (jong en oud) zich samen in voor een mooi dorpspark voor Sluiskil. We planten verschillende soorten bomen aan. Er komen knotwilgen, fruitbomen, eiken, elzen, notenbomen, kastanjebomen, berken en een treurwilg bij.

Wat doen we nog meer
Er is ook al een aantal andere werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn nieuwe baskets opgehangen bij het basketbalveldje. Ook is het hek aan de kant van de Pierssenpolderstraat weggehaald. Dit hek krijgt een tweede leven in de Zandstraat rond het trapveldje in de Sint Janstraat. Verder zijn de bossages voor een deel al grondig gesnoeid en de windsingel is verlaagd. De oude jeu-de-boulesbanen verwijderen we binnenkort en de asfaltpaden restaureren we.

Officiële opening
De werkzaamheden worden in het voorjaar van 2020 afgerond. Dan volgt ook nog een officiële opening.

Inmiddels hebben ook bewoners van het aangrenzende Sint Elisabethhofje aangegeven dat ze mee willen helpen met het planten!

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2020

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten