Nationale ombudsman op tour door Zeeland

Van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 oktober zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Zeeland. Zij gaan daar met zo veel mogelijk inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Tijdens deze provincietour wil de Nationale ombudsman een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Zeeland en de overheid. Het team van de ombudsman trekt daarbij samen op met de Zeeuwse ombudsman.

 Pop up-huiskamer

Vanuit hun pop up-huiskamer, een mobiel huiskamertje van 3 bij 3 meter, vertellen de Nationale ombudsman en zijn team wat ze voor mensen kunnen betekenen. Bij problemen met de overheid helpen ze hen waar mogelijk meteen op weg.

Reinier van Zutphen: ‘We horen graag hoe de Zeeuwen de dienstverlening van de overheid ervaren. En waar ze tegenaan lopen bij de overheid. Bij problemen kijken we meteen hoe we kunnen helpen. Alle inwoners van Zeeland zijn dan ook van harte welkom bij onze pop up-huiskamer.’

De pop up-huiskamer staat op de volgende locaties:

Woensdag 2 oktober

11.30-13.00      Markt, Oostburg

14.00-15.30      Markt, Terneuzen

Donderdag 3 oktober

11.30-13.00      Markt, Middelburg

14.00-15.30      Weststraat (Parkeerterrein Jumbo), Kapelle

Vrijdag 4 oktober

11.30-13.00      Grevelingenstraat, Zierikzee

16.00-17.30      Markt, Tholen

Zaterdag 5 oktober

11.00-12.30      Grote Markt, Goes

 Nationale ombudsman Reinier van Zutphen is op alle locaties aanwezig in de huiskamer. Zeeuwse ombudsman Gertjan van der Brugge sluit niet aan in Tholen en Goes.

Werkbezoeken

Tijdens hun tour door Zeeland leggen de ombudsman en zijn team elke dag meerdere werkbezoeken af bij (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Zeeland. Hun medewerkers kunnen daarom goed kunnen vertellen wat er in de provincie speelt.

Het team gaat bijvoorbeeld langs bij Sabewa, dat voor waterschap Scheldestromen en acht Zeeuwse gemeenten de belastingen int, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie en het project Zeeland zonder Zelfmoord. Daarnaast gaat de Nationale ombudsman, die ook Veteranenombudsman is, naar het Veteranencafé in Vlissingen. En samen met kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, substituut-ombudsman Joyce Sylvester en de Zeeuwse ombudsman spreekt hij met Zeeuwse burgemeesters over wat er in hun gemeenten speelt.

Zeeuwse ombudsman en Nationale ombudsman

In Zeeland zijn zowel de Nationale ombudsman als de Zeeuwse ombudsman actief. De Zeeuwse ombudsman behandelt klachten over de Zeeuwse gemeenten, de Nationale ombudsman helpt bij problemen met de provincie, het waterschap en alle rijksoverheidsinstanties. De Zeeuwse ombudsman en de Nationale ombudsman werken sinds februari nauw samen. De Zeeuwse ombudsman is dan ook in de pop up-huiskamer en bij meerdere werkbezoeken aanwezig.

Provincietour

Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie. Zeeland is alweer de negende provincie die de ombudsman bezoekt. Eerder was hij met zijn team in Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland en Groningen. In 2020 bezoekt de ombudsman Gelderland en Flevoland.

Over de Nationale ombudsman
Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie en er met die instantie niet uit komt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. Samen met 170 medewerkers helpt hij mensen op weg en vertelt hij de overheid hoe het beter zou kunnen. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid en kan een onderzoek instellen. De Nationale ombudsman is onafhankelijk en wordt benoemd door de Tweede Kamer.

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2020

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten