Beeld ‘Het Tij’ nieuwe aanwinst voor Scheldeboulevard

De Scheldeboulevard in Terneuzen is een permanent beeld rijker: ‘Het Tij’ van Wilco van Hoogdalem. Het is door het publiek en een vakjury tot winnaar van de openluchtexpositie ‘Beelden op de Scheldeboulevard’ verkozen. De gemeente heeft het aangekocht in het kader van het project Veerhaven en omgeving. Inmiddels staat het op de geplande locatie in het plantsoen voor brasserie Westbeer.

In totaal deden 25 beelden mee aan de wedstrijd die door de gemeente Terneuzen en Toonbeeld uitgeschreven was. De meeste stemmen van het publiek gingen naar de kunstwerken van Wilco van Hoogdalem, Albert Van Acker met zijn werk ‘MASK’ en Rosalinde van Ingen Schenau met haar werk ‘Rosa’. Het werk van alle drie de genomineerden werd door de jury gewaardeerd als artistiek sterk en kwalitatief buitengewoon hoogwaardig. ‘Het Tij’ van Wilco van Hoogdalem werd uiteindelijk na intensief beraad aangeduid als winnaar.

Perfect op de locatie
De artistieke kracht die het beeld uitstraalt en de relatie met het DNA van Terneuzen (water en haven) waren voor de jury medebepalend om voor dit beeld te kiezen. Een jurylid merkte treffend op: “Het Tij past perfect op de locatie, op steenworp afstand van ons strandje, waar men het effect van het tij kan ervaren.”

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2020

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten