Sas van Gent haalt 30.000 euro op voor zieke Nicole

Met een benefiet-kerstfeest is 30.000 euro opgehaald voor de zieke Nicole van Dorst uit Sas van Gent. Door een tekenbeet liep ze negen jaar geleden de ziekte van Lyme op. Medicijnen en antibiotica helpen niet en dus ligt de 23-jarige vrouw al jarenlang op bed.

Voor Nicole is een stamcelbehandeling in Frankfurt de laatste redding, maar die wordt niet vergoed. Daarom moet de 30.000 euro die dat kost ergens anders vandaan komen.

De laatste 6.000 euro

Dankzij allerlei acties is dat geld nu bij elkaar. Vandaag werd in haar woonplaats met een kerstfeest de laatste 6.000 euro opgehaald. Moeder Margot de la Ruelle is overdonderd. Want hiermee lijkt er een einde te komen aan een loodzware periode.

“We hebben de stichting ‘Hope for Nicole’ opgezet omdat ze daar zelf om vroeg”, legt De la Ruelle uit. “Ze wilde niet meer op dezelfde manier verder: altijd in bed en niet meer buiten de slaapkamer komen. Daarom vroeg ze ons om deze stichting op te richten.”

‘Moeilijk’

Dat hebben ze gedaan, maar het was een hele opgave. De la Ruelle: “Het is echt heel moeilijk om mensen te vragen om geld te doneren voor de behandeling van je dochter.” Toch deed ze het. En met succes: in een week tijd werd het benodigde geld opgehaald. “Sas van Gent is echt geweldig. En niet alleen Sas van Gent, we hebben ook donaties van over de hele wereld ontvangen.”

Voorzitter van de stichting is Theo Sarneel, een vriend van de familie. Hij richtte de stichting twee weken geleden op in de hoop dat de behandeling in Frankfurt aanslaat. “Na behandeling merkt 85 procent van de deelnemers verbetering. We hopen dat Nicole daar bij zit. Ik kan me niets mooiers bedenken dan dat we volgend jaar dit feest nog een keer vieren met Nicole als stralend middelpunt.”

Hét jaar van Nicole

Waarschijnlijk kan Nicole in februari terecht in Frankfurt. “Volgend jaar wordt hét jaar van Nicole”, zegt haar moeder hoopvol. “Daar gaan we voor zorgen.”

Bron: Omroep Zeeland

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2018

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten