CDA in de bres voor zorgverzekering minima

Mensen met een laag inkomen hebben vaak moeite om hun zorgkosten te betalen.
Om hen bij te staan heeft de gemeente een collectieve zorgverzekering bij CZ.

Minima kunnen tegen een gereduceerd tarief een verzekering afsluiten via de gemeente.
Naast een basispolis is er ook een aanvullende verzekering, het zorg-pluspakket.
Hiermee wordt specialistische zorg vergoed.

De zorgverzekeraars hebben bekendgemaakt de aanvullende zorgverzekering stop te zetten.
Hierdoor komt specialistische zorg onder druk te staan door stijgende kosten.
Zeker mensen met een laag inkomen raken hierdoor hun zorg kwijt.
Volgens het CDA-Terneuzen moet de gemeente in actie komen.
Hierover heb ik schriftelijke vragen gesteld.

In de vragen roep ik het college op om tafel te gaan met CZ.
Het doel moet zijn om de zorg uit het zorg-pluspakket veilig te stellen.
Ouderen, gehandicapten en chronisch zieken moeten door de gemeente beschermt worden.
Daarnaast wil het CDA dat de gemeente haar zorgverzekering actief gaat promoten.
Tijdens mijn bijeenkomst over het armoedebeleid vertelden veel mensen dat ze de zorgverzekering niet kenden.
In het geweld van de zorgreclames moet de gemeente proberen minima te bereiken.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen via; 06-46410085.

Met vriendelijke groet,
Jos van Ginneken
CDA-Terneuzen

Is het verstandig om de weg op te gaan?

Rijkswaterstaat adviseert om morgen thuis te werken als het mogelijk is. Een nieuw sneeuwgebied koerst op Nederland af, waardoor het in de middag en avond opnieuw gaat sneeuwen. 

Weggebruikers moeten morgen de hele dag rekening houden met gevaarlijke rij-omstandigheden, meldt Rijkswaterstaat. Volgens het KNMI is het nog onzeker waar in het land het zwaartepunt komt te liggen. Het instituut waarschuwt al wel dat het op veel plaatsen opnieuw glad kan worden door (natte) sneeuw. Voor morgen heeft het KNMI in elk geval waarschuwingscode geel afgegeven omdat op veel plaatsen opnieuw gladheid door sneeuw kan ontstaan. Mogelijk gaat voor bepaalde delen van het land nog code oranje uit.

De NS laat morgen opnieuw minder treinen rijden vanwege de verwachte sneeuw in de middag en avond. Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers zeer groot zijn, verwacht het spoorbedrijf. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Treinen kunnen drukker zijn en er moet mogelijk extra worden overgestapt. 

De KLM heeft wegens de verwachte sneeuw voor maandag 122 vluchten geannuleerd. Het gaat om retourvluchten van na 15.30 uur naar vooral Europese bestemmingen. Schiphol gaat ervan uit maandag normaal te kunnen beginnen omdat de sneeuw van zondag dan zal zijn opgeruimd. Maandag wordt vanaf ongeveer 15.30 uur opnieuw sneeuw op Schiphol verwacht. Zondag ging door de hevige sneeuwval uiteindelijk een streep door 282 retourvluchten van KLM en vertrokken andere vluchten met vertragingen die opliepen tot wel vijf uur

Code oranje

Ook voor vandaag was een aangepaste NS-dienstregeling uitgegaan. Vandaag was in het midden en noorden van het land nog steeds een waarschuwingscode oranje van kracht. Daar sneeuwde het langdurig en waren er grootschalige gladheid en winterse omstandigheden die het verkeer belemmeren, meldt het KNMI. 

In het zuiden was de temperatuur boven nul en werd de gladheid minder. In deze regio’s geldt code geel. Komende nacht is op veel plaatsen kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door sneeuwresten

Glibberende bussen

Het busvervoer is vandaag op meerdere plekken (deels) stil komen te liggen door de hevige sneeuwval. Op sommige wegen ligt zoveel sneeuw dat er helemaal niet meer gereden kan worden. Buschauffeurs hadden ook problemen met stoppen bij haltes. BrengOV, het bedrijf dat het openbaar vervoer in de stadsregio Arnhem-Nijmegen verzorgt, heeft zondag vroeg in de middag alle bussen van de weg gehaald. Arriva besloot later op de middag hetzelfde te doen met de bussen in Zuid-Holland en in de Gelderse Achterhoek. Volgens de bedrijven kwam de veiligheid van zowel reizigers als buschauffeurs in gevaar.

U-OV staakte het busvervoer in Utrecht tijdelijk. Connexxion meldde daarnaast dat in Amstelland-Meerlanden vanwege het winterweer geen R-net- en Connexxion-bussen meer rijden. De Schiphol-bussen (Sternet) rijden nog wel. In Arnhem kwam een stadsbus in het centrum vast te zitten in de sneeuw. Op diverse plekken konden bussen niet meer tegen heuvels in de weg op. Ook het speciale vervoer voor ouderen en gehandicapten in een deel van Gelderland is gestaakt, laten de vervoerders weten. Er worden geen nieuwe ritten meer aangenomen. De vervoerders vragen om bestelde ritten die niet dringend noodzakelijk zijn af te bellen.

Bron : PZC

Schrijven voor Amnesty in Bibliotheek Terneuzen, Oostburg, Hulst en Axel

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.
Ook in vier Zeeuws-Vlaamse Bibliotheken, van 11 t/m 16 december.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groet en kaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.
Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven.
Wereldwijd werden bij 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd.
Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.
Er wordt geschreven in Bibliotheek Terneuzen, Oostburg, Hulst en Axel en wel van maandag 11 tot en met zaterdag 16 december 2017, tijdens openingsuren.
Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht.
Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking.
Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten.
Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld.
Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis

Nieuwe thrillerserie Grenslanders speelt zich af in Zeeuws-Vlaanderen

AVROTROS en de Vlaamse omroep VRT brengen in 2019 een nieuwe thrillerserie uit, die zich afspeelt in Zeeuws-Vlaanderen: Grenslanders.

De dramaserie wordt opgenomen in de grensstreek.
De hoofdrollen worden vertolkt door Jasmine Sendar en de Vlaamse acteur Koen De Bouw.
De opnames zullen begin 2018 beginnen.

In Grenslanders wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland, melden de omroepen. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert (een psychiater uit Antwerpen) proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd.
Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden.

 Grenslanders wordt uitgezonden op NPO 3 en het Belgische Eén.

Bron : pzc.nl

ACTIE VOOR ERNSTIG ZIEKE LYME PATIENTE NICOLE VAN DORST UIT SAS VAN GENT

Elke dag moet Nicole vechten tegen de monsterbacterie die deze vreselijke ziekte veroorzaakt.
Elke dag is het een verschrikkelijk zwaar gevecht. Dag in, dag uit. Jaar in, jaar uit. En dit allemaal door één klein beestje; een teek.
De stichting Hope for Nicole organiseert op zondag 17 december 2017, van 14.00-22.00 uur in Sas van Gent in de Gentsestraat de start van haar actie om voldoende middelen bijeen te brengen om Nicole een laatste kans te geven op weer een normaler leven.

Dit geld is hard nodig om de meest innovatieve behandeling tegen Lyme te kunnen bekostigen.
Het betreft een behandeling die in Europa enkel in Frankfurt wordt uitgevoerd en die gebaseerd is op stamceltherapie.

Nicole is 23 jaar oud en al 9 jaar ernstig ziek. Voordat Nicole ziek werd, was ze een vrolijk en sportief meisje.
Ze had een leuk, sociaal leven en sportte veel.
Op haar veertiende werd ze heel erg ziek. Nicole veranderde van een sportief en vrolijk meisje dat de hele wereld aankon, in iemand die heel erg moe was, veel pijn had en niks meer kon. Bij alles had ze hulp nodig .

Na jaren van veel onderzoeken, artsbezoeken, ziekenhuisopnames kreeg ze na lange tijd de juiste diagnose: de chronische ziekte van Lyme.
Naast de Borrelia bacterie (die de ziekte van Lyme veroorzaakt) werd er ook nog een co-infectie van Lyme gevonden.
Helaas werd de diagnose laat gesteld, waardoor de bacterie vrij spel heeft gekregen in haar lichaam.

Het gevolg hiervan is dat Nicole compleet bedlegerig werd. Dag en nacht op bed in een donkere en stille kamer met enorm veel klachten.
Helemaal uitgeput zijn, zenuwpijn, spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, krampen, migraine, haaruitval, hartkloppingen, onverklaarbaar gewichtsverlies, oorsuizen, geen licht en geluid kunnen verdragen, voedselallergieën en -intoleranties, en het houdt bij deze klachten nog niet op.

Bij elke behandeling die Nicole in Nederland heeft geprobeerd, werd ze helaas niet beter en kreeg ze uiteindelijk zelfs te horen dat ze hier uitbehandeld is.
Na al deze jaren heeft Nicole moeten concluderen dat er in Nederland (nog) geen goede behandeling is voor de ziekte van Lyme.

Deze is er wel in Duitsland. De Infusio kliniek in Frankfurt heeft een zeer succesvolle behandeling ontwikkeld waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van stamceltherapie. 85% van de Lyme-patiënten geneest volkomen. 10% kan weer functioneren in het leven, maar heeft nog een klein aantal klachten. Van 5% heeft de kliniek geen feedback gekregen.

Al negen jaar lang zo moeten vechten voor je leven is verschrikkelijk.
Nicole kan en wil dit niet meer. Het enige wat ze wil, is beter worden en léven. Ze wil kunnen studeren, werken, de wereld zien. Ze wil zo graag haar eigen boterham weer smeren in de ochtend, mee gaan om boodschappen, een stukje wandelen.
Geen hulp en zorg meer nodig hebben, maar alles weer zelf kunnen doen.

Dat eigenlijk alle kleine (en grote) dingen in het dagelijks leven, die voor ieder ander gezond jong mens zo vanzelfsprekend zijn, voor haar ook weer vanzelfsprekend worden in plaats van dat het een ware uitputtingsslag is.
De behandeling in Frankfurt is Nicole’s allerlaatste hoop op genezing en een beter leven.
Ze wil deze kans maar al te graag met beide handen aanpakken! De ziekte is namelijk progressief.
Zonder behandeling is de waarheid helaas dat ze er uiteindelijk aan zal sterven.

Er is echter nog één struikelblok om aan de behandeling in Frankfurt te kunnen beginnen.
De kosten bedragen namelijk bijna € 30.000 (!). Dit is veel geld, wat Nicole en het gezin helaas niet heeft.
De behandeling wordt, net als iedere andere behandeling voor Lyme, niet vergoed door de verzekering.
Alle behandelingen die Nicole eerder heeft geprobeerd, heeft zijn uit eigen zak betaald.

De eigen financiële middelen zijn nu uitgeput. Daarom is de Stichting Hope for Nicole opgericht.
De stichting Hope for Nicole is opgericht door Theo Sarneel, Janna van Dorst en Ron de Meyer.
Het doel van de stichting is op heel korte termijn voldoende financiële middelen in te zamelen om de levensreddende behandeling , en alle bijkomende kosten voor Nicole te kunnen betalen.

Tevens is het ook nodig haar daarna te ondersteunen bij het oppakken en opnieuw inrichten van haar leven.
De officiële start van de acties van de stichting is op zondag 17 december 2017 van 14.00-22.00 uur met een grote Kerstparty, waarbij vele activiteiten worden ontplooid om geld in te zamelen.

De PIT Terneuzen presenteert: Metal Battle 18e editie

Vanaf 12 januari strijden middels provinciale voorronden 48 bands tegen elkaar.
12 geluksvogels gaan door naar de 3 georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden.
De finale zal plaats vinden in Harderwijk op 21 april.

Aan het begin van deze eeuw daagden de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS elkaar uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Tegenwoordig organiseren Noord Geldersch Metaal en Occultfest in samenwerking met diverse podia, festivals en andere partners voor de 18de maal de Metal Battle.

Vorig jaar won Inferum als winnaar van de Metal Battle 2017 deelname aan de Wacken NL finale. Door deze te winnen verdienden ze deelname aan de Wacken Battle. Dit is een wereldberoemde wedstrijd op Wacken Open Air. Inferum behaalde hier uiteindelijk de derde plek.

Zit je in een band, treed je graag op en ben je niet bang de Nederlandse podia, festivals en Wacken Open Air onveilig te maken, grijp dan deze kans en schrijf je nu in via www.metalbattle.nl.

Voorronde Zeeland vindt plaats op 10 februari in de Pit te Terneuzen.

De winnaar gaat door naar Veldslag West op 17 maart in Baroeg te Rotterdam.

In de landelijke finale op 21 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, coaching door ‘The Rockstation’ en Guldenmond Vocal Coaching, een trofee van ‘Boneyard’, deelname aan de NL finale van de Wacken Battle, Pro Package by Into The limelight Records en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Baroeg Open Air, Hemelvaart Metalfest, No Sleep ‘Till Wieleman, Stonehenge, Tattoofest en Veghel Deathfest.

Overige voorronden en info op www.metalbattle.nl

Extra onderhoud en renovatie Westerscheldetunnel

Van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december worden nieuwe borden. 
(waar onder andere de maximumsnelheid op staat) opgehangen in de Westbuis richting Terneuzen.
De Westerscheldetunnel is dan elke avond van 20.30 tot 21.00 uur volledig afgesloten.

De afsluiting is nodig om tweerichtingsverkeer in te stellen in de Oostbuis richting Borssele, zodat in de andere tunnelbuis de renovatiewerkzaamheden kunnen plaatsvinden.

Vanaf 21.00 tot 3.30 uur open
Verkeer in beide richtingen kan vanaf 21.00 uur weer gebruikmaken van de tunnel. Dit gebeurt met tegengesteld verkeer en een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Dit kan enkele minuten extra reistijd betekenen. Iedere nacht tussen 3.30 en 4.00 uur is de tunnel opnieuw volledig dicht om het tegengestelde verkeer op te heffen.

Renovatie juli 2018 klaar
Begin dit jaar is de renovatie van de techniek in de Westerscheldetunnel begonnen.
De tunnel krijgt onder andere nieuwe camera’s, luidsprekers en intercoms.
Begin juli 2018 moeten de renovatiewerkzaamheden klaar zijn.

Zonnepanelen op dak ‘De Koegors’ aan de Koegorsstraat

Woensdagochtend 22 november om 11.30 uur plaatst wethouder Frank van Hulle het eerste zonnepaneel op de overdekte stalling van het gebouw ‘De Koegors’ aan de Koegorsstraat in Terneuzen.
In totaal worden 744 panelen geplaatst.
De gemeente Terneuzen draagt hiermee bij aan een meer duurzame samenleving.

Wethouder Frank van Hulle: “De omslag naar duurzame oplossingen moet nu ingezet worden.
Er zijn al heel wat mensen die zonnepanelen op hun huis hebben.
Als gemeente moeten we hierin ook stappen zetten. Met de zonne-energie besparen we flink op de energiekosten en het is beter voor het milieu.”

Vergroenen 1/3e verbruik
De panelen vormen samen in totaal 1.217 m2 aan zonnecellenoppervlak.
Ze produceren ongeveer 200.000 kWh elektriciteit per jaar.
Dit komt overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 57 huishoudens van vier personen.
De zonnepanelen produceren en vergroenen eenderde van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ‘De Koegors’.

Subsidie
Voor de plaatsing van de zonnepanelen krijgt de gemeente een SDE+ subsidie van maximaal 262.913 euro over een periode van 15 jaar.
De Saman Groep plaatst de zonnepanelen.
De panelen kunnen naar verwachting half december in gebruik worden genomen.

industrieel museum zeeland vertelcafé op zaterdag 18 november.

In het industrieel museum zeeland hebben ze een kleine verzameling stationaire motoren.

Eén daarvan is binnenkort zo ver dat deze gestart kan worden.
Het betreft een Kromhout M2.
Ter gelegenheid daarvan organiseert het museum een vertel/praatcafé.
Er wordt een inleiding gegeven door Bert Zandvoort over industriële aandrijving sinds de Middeleeuwen.
Daarna zal de Kromhout gestart worden en zullen een aantal van onze vrijwilligers alle motoren die het museum heeft aan u voorstellen en laten draaien.
Dit vertelcafé vindt plaats op zaterdag 18 november – Sas van Gent
Start 14u tot circa 16.30u. Entree 4 euro, incl koffie/thee.
Aanmelden via: info@industrieelmuseumzeeland.nl

Scheldeprijs start vanaf 2018 in Terneuzen.

Voor de startplaats van de 106de Scheldeprijs trekken de Schotense Wielerclub en Flanders Classics voor de allereerste keer over de Belgische grens.
Met het Nederlandse Terneuzen wordt De Scheldeprijs een van de weinige grensoverschrijdende eendagsklassiekers ter wereld.
De opvolger van Marcel Kittel rijdt op 4 april over de eindmeet in Schoten.

Het startschot van de Scheldeprijs werd dit jaar eenmalig in het Kempense Mol gegeven als eerbetoon aan Tom Boonen, die er zijn laatste race als profwielrenner op Belgische bodem reed. Flanders Classics ging samen met De Schotense Wielerclub op zoek naar een nieuwe startplaats voor de 106e editie van de sprintklassieker. Daarmee trekt een van ’s werelds oudste wedstrijden, die voor het eerst georganiseerd werd in 1907, over de landsgrenzen met het Nederlandse Terneuzen als nieuwe startplaats.

De Scheldeprijs in 2018: klassieker over de landsgrenzen heen

De rit tussen Terneuzen en Schoten doet de Scheldeprijs zijn naam alle eer aan: Terneuzen herbergt aan de Westerschelde de derde grootste haven van Nederland als toegangspoort aan de Schelde voor scheepverkeer richting de haven van Antwerpen.  

“Het unieke wielerdecor van Terneuzen en de provincie Zeeland vormen de perfecte aanloop richting Antwerpen en Schoten”, zegt voorzitter Piet de Smet van de Schotense Wielerclub. “Als een van de enigen op de internationale wielerkalender trekken we over de landsgrenzen heen, en maken we De Scheldeprijs zo aantrekkelijk mogelijk voor een internationaal wielerpubliek.”

Ook over de grens wordt erg enthousiast gereageerd. “Net als in België is het wielrennen in Nederland een erg populaire sport”, zegt burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink. “We zijn dan ook trots dat een wielerklassieker met naam en faam als De Scheldeprijs voortaan in onze stad zal starten. We heten alle wielerliefhebbers graag welkom om op 4 april te komen ontdekken wat Terneuzen allemaal te bieden heeft. De unieke ligging aan de Westerschelde zal menigeen verbazen. De Scheldeboulevard biedt een uniek uitzicht op de voorbijvarende “zeereuzen” van en naar Antwerpen. Bovendien is de openbare ruimte zodanig ingericht dat het uitnodigt tot sportieve activiteiten zoals het populaire toerfietsen.”

”Zeeland en wielrennen horen bij elkaar als ‘patat’ bij de Zeeuwse mosselen”, voegt gedeputeerde de Bat van de Provincie Zeeland daaraan toe. ”Op het snijvlak van land en water biedt Zeeland een prachtig decor. Veel Vlamingen komen daarvan genieten. Op culinair vlak zijn onze ‘zilte zaligheden’ als oesters en mosselen” een sterke troef. En ook sportief heeft Zeeland wat te bieden: het peloton kan hier worden ‘gegeseld’ door de Zeeuwse wind.”  

Wie volgt Marcel Kittel op?

Marcel Kittel pakte dit seizoen zijn vijfde zege in het “officieuze wereldkampioenschap voor sprinters”. Daarmee staat de Duitser eenzaam aan de leiding qua aantal overwinningen. Mark Cavendish en Petrus Oellibrandt hebben elk drie overwinningen op hun teller staan.

“De Scheldeprijs staat symbool voor een rijke wielerhistorie met steevast heel wat mooie namen op het podium. En dat zal volgend jaar niet anders zijn”, zegt Piet De Smet. “Traditioneel zakt het kruim van de sprinterswereld af naar de provincie Antwerpen. De Scheldeprijs is enorm geprofessionaliseerd door de samenwerking met Flanders Classics. Met de start in Terneuzen zetten we opnieuw een mooie stap voorwaarts.”

Wind kan belangrijke rol spelen

Details over het definitieve parcours van de vernieuwde Scheldeprijs volgen in een later stadium. “Met startplaats Terneuzen en de provincie Zeeland kiezen we vandaag voor een regio met heel wat interessante aantrekkingspolen”, vertelt Piet De Smet. “Zo heeft de passage van de Ronde van Frankrijk in 2015 bewezen dat de wind een belangrijke rol zou kunnen spelen in het koersverloop. De aankomst in Schoten en de lokale ronden blijven hoedanook verankerd in de Scheldeprijs.”

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2017

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten