4e Grote Kermisvlaai bakwedstrijd in Sas van Gent!!

De Sasse kermis (zat 2 t/m di 5 sept) komt er weer aan en dat betekent kermisvlaaien bakken!!!!!
Evenals vorig jaar zal er ook dit jaar weer worden gestreden om de titel: Wie bakt de lekkerste Sasse kermisvlaai?

Op zondag 3 september a.s. is de grote dag dat de kermisvlaai ter beoordeling wordt gekeurd.
De wedstrijd wordt evenals vorig jaar georganiseerd door Robin Claerhoudt i.s.m. Iris Aarnoudse en Café de Reseda uit Sas van Gent.
Na het geweldige succes van afgelopen drie jaar waarbij we telkens vele inschrijvingen, dus vlaaien, ter beoordeling kregen voorgeschoteld, verwachten we ook dit jaar wederom volop inschrijvingen.
Deze wedstrijd is opengesteld voor iedere hobbybakker/ster die meent als beste de welbekende bruine kermisvlaai te kunnen bakken.

De geschiedenis van het vlaaien bakken tijdens feestdagen (kermis) dateert uit de tijd van Pieter Bruegel de Oude(1529-1569), een welbekend schilder.
Op zijn werken “Nederlandse Spreekwoorden (1559)” en “Boerenbruiloft (1569)” staan al schotels met pap (vlaaien) afgebeeld.

Het is een traditie die deels in Zuidwest Nederland en in Vlaanderen nog steeds stand houd, en waarbij de recepten vaak al een hele geschiedenis achter de rug hebben. Iedere familie vindt dan ook hun vlaai vaak het lekkerst.

Wij nodigen daarom iedereen uit, die graag “vlaai” bakt en zijn/haar kunsten wil laten beoordelen door een professionele jury om mee te doen aan deze bakwedstrijd.

Inschrijven voor de wedstrijd kan in de week van maandag 21 aug. t/m zaterdag 2 sept a.s. door het formulier dat u krijgt bij inschrijving in te vullen en betaling van € 3,00 deelnamekosten.
Samen met uw inschrijving ontvangt u 2 aluminium bakvormen om uw vlaaien in te bakken.
Eén van de twee gebakken vlaaien levert u, ter beoordeling voor de wedstrijd, in op zondag 3 september tussen 10.00 en 11.30 uur in Café de Reseda aan de Noordweststraat te Sas van Gent.
Omstreeks 15.00 uur vindt hier de prijsuitreiking plaats.
De jury, bestaande uit 3 (professionele) bakkers en 2 culinaire hobbyisten, zullen de ingeleverde vlaaien beoordelen op o.a. bakaard, kleur, smaak, geur en consistentie.

Inschrijven kan op de volgende adressen:
– Café De Reseda, Noordweststraat 11 te Sas van Gent
– Iris Aarnoudse, Oostdam 46 te Sas van Gent
– Robin Claerhoudt, Keizer Karelplein 10 te Sas van gent

Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met
Robin Claerhoudt via claerhoudt@zeelandnet.nl

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2018

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten