In Zuiddorpe over

katholieke devotie

Dr. Jan de Kort houdt zaterdag 20 mei een lezing bij Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten in Zuiddorpe over katholieke devotie in Zeeuws-Vlaanderen in de negentiende en twintigste eeuw. 

De lezing begint om 14.00 uur in de kerk van Zuiddorpe. De Kort vertelt over de geloofsbeleving van katholieken in Zeeuws-Vlaanderen en Zuiddorpe. Ook wordt er een film vertoond van de Maria Ommegang in Zuiddorpe in 1954 en krijgen aanwezigen de processievaandels te zien. Daarnaast krijgen aanwezigen een rondleiding langs de grot en kapellen op het kerkhof en door de tuin van familie Onghena. Toegang bedraagt vijf euro, leden van de Oudheidkundige Kring mogen gratis naar binnen.

error: Copyright - © SASFM 2015 - 2018

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

SAS FM maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Sluiten